Besøg os på
Facebook YouTube

Kunstneriske skabelonfolier udsmykker 170 m2 væg på Dalby Skole

Ikke mindre end 170 m2 væg blev udsmykket med sjove og underfundige kunstnertegnede motiver – til stor glæde for børn og personale på Dalby Skole i Kolding Kommune. 

  Foto

”Skoleinspektøren hænger omvendt og smilende ned fra loftet – og er ved at tabe hatten ned i hovedet på dem, der går forbi. Nogle elever har fundet et højtsiddende vindue og kravler op ad væggen for at komme ud på en anderledes måde. På gulvet står et par henslængte skoletasker, som vidner om en skole med plads til humor og fritænkning."

Anledning

Historierne er fortalt med motiver på væggene i de nybyggede lokaler for 0.-3. klasse og SFO på Dalby Skole, Kolding. Det er ikke eleverne, der har været i gang, men billedkunstner Per Petri, som Kolding Kommune har bedt om at udsmykke de nye skolefaciliteter.

Idé

Kunsten er ikke koncentreret ét sted, men - gennem 6 store scener og 17 små motiver - spredt ud over hele nybyggeriet. Uanset hvor man er i nybyggeriet, kan man altid se en af de store scener og orientere sig ud fra kunsten. På den måde er tegningerne også indtænkt i arkitekturen som vejviser. Per Petri forestiller sig, at en almindelig vending blandt eleverne kunne blive: ”Skal vi mødes under skoleinspektøren?” eller ”…. henne ved Lauge der puster mælkebobler?”. 

Om kunstneren

Per Petri er uddannet arkitekt fra Arkitektskolen Aarhus (1991), men han er samtidig billedkunstner og forfatter og arbejder gerne i et felt, der blander de tre ting, såsom udsmykningsprojektet her. Af lignende projekter har Per Petri har tidligere stået for udsmykning til udstilling på Dansk Designcenter i København, Charlottenborgs Forårsudstilling, Rømer ved Åen i Aarhus m.fl. 

Se mere her

Produktionsfakta

Vi har brugt en helt ny teknik, hvor håndtegningerne er blevet scannet, digitaliseret, forstørret op, printet samt monteret som skabelonfolier på væggene, og efterfølgende malet direkte op på vægfladerne.

  • Indfarvet hvid skærefolie
  • Damgaard-Jensen A/S har stået for hele montagen og stripningen