Farver

Når du laver layout på din computer, kan du som udgangspunkt ikke regne med de farver, du ser på skærmen. Skærme kan være meget upræcise, og det er derfor ikke den optimale måde at finde specialfarver på. Hvis du derimod går efter en 4-farve tabel, vil du ramme farverne betydeligt bedre.

  • Definer og navngiv staffagefarver nøjagtig ens i billeder, illustrationer og dokument.
  • Fjern de farver, der ikke skal anvendes i dokumentet.
  • Hvis du arbejder med pantone eller RGB farver, kan der forekomme store farveforskelle, så husk derfor altid at konvertere dem til CMYK. Det gælder også alle billeder og illustrationer.
  • Ved tryk med få farver, eks. dupleks, kontrolleres på egen printer, at alle objekter er med på separationerne.
  • Hvis du skulle være i tvivl mht. hvordan en farve ville se ud på print, kan du altid kontakte vores printafdeling, og aftale tid for et evt. prøveprint.

Hvid farve:

Læs her hvordan du laver fil med hvid farve til print på UV Flatbed printer.

Skrifter

For at være på den sikre side, er det en god idé at vedlægge alle de skrifttyper, du har brugt i dit dokument. Det gælder både skærm- og printerskrifter, og de skrifter du har brugt i evt. EPS-filer. For at vi kan være sikre på at dine print er korrekte, er det altid en god idé at vedlægge en ”dummy”, så vi kan kontrollere, at vores print er i overensstemmelse med dine.

  • Pas på kunstig kursiv og fed. Anvend ikke alyoutprogrammets mulighed for at gøre en skrift fed, kursiv, outline, skygget eller lignende. Anvend altid skriftfamilier, hvor de forskellige varianter af fed, kursiv, outline etc. findes som skriftsnit.
  • Anvend Type 1 PostScript skrifter eller Open Type. Vi kan alternativt også anvende True Type.
Kontakt os

Lad os vide hvordan vi kan hjælpe